Virágdíszek, virágos szobanövények > Klívia > Szobanövény - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Virágdíszek, virágos szobanövények > Klívia > 5 weboldal. Kategória leírása: Virágzó szobanövények: Klívia, tartása, gondozása, ápolása.
Szponzorált linkek
A klívia télen pihenésre vágyik
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/viragdiszek/klivia-a-szobaban/482/

A klívia (Clivia Miniata), vagy másik nevén szobaliliom régóta elterjed tavaszi virágdíszünk. Tíz-húsz piros vagy narancssárga virágot hoz tavaszszal a hosszú, szalag alakú levelek rozettájából kinyúló magas tőkocsány csúcsán. Az egész növény mérgező. Nevelése odafigyelést igényel. A tágas szobák növénye, denyáron ajánlatos kitenni a szabadba, árnyékos helyre.

A klívia télen pihenésre vágyik
Gazlap: A klívia
http://www.gazlap.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=190

Nagymamáink idejében igen kedvelt szobanövény volt a klívia (Clivia), amit szobaliliomnak is neveznek. Napjainkban ismét reneszánszát éli. A virágüzletekben egyre nagyobb a kereslet erre, az igen érdekes, dekoratív növényre.

Gazlap: A klívia
Hogyan virágoztassuk klíviánkat?
http://www.edenkert.hu/diszkert/viragagyasok/klivia-clivia-miniata-viragzas/ ...

A Clivia miniata szinte ahogy átkerült hozzánk Afrikából, ideális szobanövény a nem épp "mintagazdák" számára is. Kevés fénnyel beéri, tűri a száraz levegőt, a magas és alacsony hőmérsékletet, az elhanyagolást. Kártevője is alig van. A pangó vizet és a tűző napfényt nehezen viseli, ezen kívül szinte elpusztíthatatlan.

Hogyan virágoztassuk klíviánkat?
Hozzuk újból divatba a klíviát
http://www.kertpont.hu/index.php3?menu=cikk&cikkid=345

Az amarilliszfélék (Amarillidaceae) családjából származó Dél- Afrikában őshonos klívia (Clivia miniata) a skót felföldi lady Charlotte Clive után kapta a nevét 1854-ben John Lindley angol botanikustól (1799-1865). Lady Charlotte Clive elsőként termesztette ezt a növény Európában. A Dél Afrikában kolóniákban fejlődő klívia iránti szerelem az 1880-as években bontakozott ki Európa szerte. A viktoriánus időkre egész Európa kedvelt virágzó szobanövényévé vált.

Hozzuk újból divatba a klíviát
Klívia a kertben - Bálint Gazda Honlapja
http://www.balintgazda.hu/balint-gazda/tanacsok-videon/klivia-a-kertben.html

A klívia (Clivia miniata) nevű évelő növény nagyobb figyelmet érdemelne a kiskertekben. A március végétől virágzó növény hosszú ideig hozza virágait. A virágzás után kevesebb vizet és tápoldatot igényel.

Klívia a kertben - Bálint Gazda Honlapja
Hirdetések
Oldal leírása
szobanoveny.wyw.hu: Szobanövény katalógus - szakkönyvek, magazinok, egzotikus szobanövények. dísznövény dekoráció, igénytelen szobanövények, virágcserép, kaspó, virágdíszek, virágföld, tápanyag, levéldísznövények.
Gyűjteményünkben 373 válogatott szobanövények témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 373 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 15257