Virágdíszek, virágos szobanövények > Ciklámen > Szobanövény - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Virágdíszek, virágos szobanövények > Ciklámen > 7 weboldal. Kategória leírása: Ciklámen, szobaciklámen gondozása, ápolása, tartása.
Szponzorált linkek
Cyclamen - Ciklámen
http://www.tuja.hu/ciklamen.html

A legelterjedtebb virágzó cserepes növényünk az egész világon tudományos nevén ismert ciklámen, a Cyclamen persicum. A mai változatos színű, kecses formájú, nagy virágú ciklámeneket a Kisázsiában és Görögországban vadon élő őseiből tenyésztették ki. Nemcsak virágai díszítenek, hanem szürkés, márványozott levelei is.

Cyclamen - Ciklámen
Az ősz szépsége: Ciklámen
http://www.csaladinet.hu/hirek/szabadido/hobbi_kreativitas/9489/az_osz_szeps ...

Az ősz első hírnöke a gyönyörű ciklámen. Lassan a nyári virágok pihenni térnek, de az ősz beköszöntével, a borús és hideg napokon is érdemes otthonunkat dekorálni. Erre a legalkalmasabb a ciklámen. Többféle színben kapható pl.: piros, rózsaszín, fehér, és ciklámenszínben. Választhatunk mini vagy óriás ciklámen között is.

Az ősz szépsége: Ciklámen
Növénykatalógus: Szobaciklámen (Cyclamen persicum)
http://www.novenykatalogus.hu/noveny/szobaciklamen/?nid=19104&sid=

Gondozás: A laza, tőzeges, tápanyagban gazdag talajt kedveli. Bőségesen öntözzük, 2-3 naponta. Nem bírja a szárazságot. Fényigénye közepes, a félárnyékot kedveli. Hőigénye közepes. A növény magról szaporítható.

Növénykatalógus: Szobaciklámen (Cyclamen persicum)
Komplett-otthon: Szobaciklámen
http://www.komplett-otthon.hu/index.php?tev=cikk&id=n1

A szobaciklámen gumós növény, virágai lehetnek fehérek, pirosak, rózsaszínűek vagy lilák. Fény igényes, azonban hűvösebb helyet szereti, a meleg lerövidíti a ciklámen élettartamát. Kerüljük a közvetlen napsugárzást, mert megperzselheti a leveleket.

Komplett-otthon: Szobaciklámen
Kertpont: Szobaciklámen
http://www.kertpont.hu/uj/kertpont.php?menu=cikk&CId=478

A kankalinfélék (Primulaceae) családjába tartozó ciklámen (Cyclamen) nemzetség 19 fajt számlál. Lombhullató évelők tartoznak ide. Sok illatos virágú faja ismert. Az év minden szakában találhatók virágzó fajok.

Kertpont: Szobaciklámen
Ciklámen - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Cikl%C3%A1men

A ciklámen (Cyclamen) a kankalinfélék (Primulaceae), egyes szerzők szerint[1] a szerecsenpuszpáng-félék (Myrsinaceae) családjába tartozó nemzetség. Neve az ógörög cyclos (kerek) szóból ered, népies nevei (kanrépa, disznórépa) arra utalnak, hogy egykor a makkoltatott kondák fontos tápláléka volt.

Ciklámen - Wikipédia
Ciklámen: virágoztassuk másodjára is!
http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/januar/ciklamen-viragoztassuk-masodj ...

Bálint Gazda honlapja - Januárban - amikor a Veronikák és az Attilák ünneplik a névnapjukat - a kert téli álmát alussza, a színt, az életet, a friss illatot és hangulatot a cserepes virágok hozzák a lakásba. Ezek között az egyik legkedveltebb a ciklámen. Közel száz éve őrzi a hegemóniáját a kis-ázsiai eredetű, de azóta sokféle nemesítői beavatkozáson átesett Cyclamen persicum, amely sok, szép és tartós virágával kiérdemelte a vezető helyet és feltehetően sokáig meg is fogja tartani azt. Mostanában a minicserépben nevelt, de 10-15 virágot nyitó növények a legkelendőbbek.

Ciklámen: virágoztassuk másodjára is!
Hirdetések
Oldal leírása
szobanoveny.wyw.hu: Szobanövény katalógus - szakkönyvek, magazinok, egzotikus szobanövények. dísznövény dekoráció, igénytelen szobanövények, virágcserép, kaspó, virágdíszek, virágföld, tápanyag, levéldísznövények.
Gyűjteményünkben 373 válogatott szobanövények témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 373 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 15257