Virágdíszek, virágos szobanövények > Amarillisz , Hölgyliliom, Amarillis > Szobanövény - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Virágdíszek, virágos szobanövények > Amarillisz , Hölgyliliom, Amarillis > 5 weboldal. Kategória leírása: Amaryllis, Hölgyliliom, Amarillis, amarillisz: gondozása, ápolása, tartása.
Szponzorált linkek
Az amarillis (Hippeastrum ssp.)
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/viragdiszek/amarillis-hippeastrum-ssp-/2545/

A növénynek trombita formájú virágjai vannak, amelyből száranként 3-5 is nyílik. Fajtánként lehet a színe rózsaszín, piros, narancssárga, fehér, egyszínű vagy csíkozott is. Virágzás után jelennek meg szalag alakú, hosszú levelei. Szokásos virágzási időszaka tavaszra esik. Hagymája általában ősszel kapható nagy, száraz héjú formában.

Az amarillis (Hippeastrum ssp.)
Amarillisz karácsonyra
http://www.viragkotorita.hu/amarillisz-karacsonyra/

Közeleg a karácsony és ha szeretnénk egy gyönyörű cserepes virágot az asztalunkra, megpróbálkozhatunk egy Amarillisz virághagyma hajtatásával. Kevesen tudják, hogy a virágzáshoz legalább 3 éves hagymára vagy szükség, ekkor érett a hagyma a virágzásra. Most kell cserépbe ültetnünk, hogy karácsonyra kinyíljanak a kürt alakú virágok ami néha 5-6 virágot is jelent egy száron.

Amarillisz karácsonyra
Amarillisz háttérképek
http://kepguru.hu/hatterkepek/cimke/amarillisz

képguru.hu - Virág, szobanövény háttérképek: Amarillisz háttérképek.

Amarillisz háttérképek
Amarillis (fehér) virághagymák
http://www.kolibrikerteszet.hu/amarillis_feher

(Hippeastrum white) A hagymákból több száron 4-5 óriási virágkehely fejlődik. Ültesse a gumókat egy nagyobb cserépbe, általános virágföldbe és állítsa napos helyre.

Amarillis (fehér) virághagymák
Hippeastrum - Amarillisz
http://www.tuja.hu/amarillisz.html

A hölgyliliom vagy amarillisz /Hippeastrum hortorum/ korán tavasszal díszíti a virágüzletek kirakatait. Legtöbbször csak megcsodáljuk az 50-60 cm-es kocsányon nyíló, liliomhoz hasonló piros, fehér hatalmas tölcséres virágait,de nem merjük megvenni, félve, hogy nem lesz tartós. A virág valóban csak 10-12 napig nyílik, de a növény hagymája 8-10 évig is él, és évenként rendszeresen virágzik - természetesen, ha jól kezeljük.

Hippeastrum - Amarillisz
Hirdetések
Oldal leírása
szobanoveny.wyw.hu: Szobanövény katalógus - szakkönyvek, magazinok, egzotikus szobanövények. dísznövény dekoráció, igénytelen szobanövények, virágcserép, kaspó, virágdíszek, virágföld, tápanyag, levéldísznövények.
Gyűjteményünkben 373 válogatott szobanövények témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 373 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 15257