Levéldíszek, levéldísznövények: S-M méret > Dracéna, sárkányfa > Szobanövény - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Levéldíszek, levéldísznövények: S-M méret > Dracéna, sárkányfa > 10 weboldal. Kategória leírása: Dracéna, sárkányfa tartása, gondozása, ápolása.
Szponzorált linkek
Dracaena - Sárkányfa
http://www.tuja.hu/sarkanyfa.html

A Dracaenák sárkányfa néven ismeretesek. Rengeteg fajuk él a trópusokon. Levelük alakja igen változatos; az egész keskeny, alig 1-2 cm-es szalag alaktól a széles levéllemezig minden formát megtalálunk. Közös jellemvonásuk, hogy alevelek körkörösen helyezkednek el a törzsön. A legedzettebb a Kanári-szigetekről származó Dracaena draco. Hazájában 15-20 m-re is megnő. Ha törzsét megsértjük, piros nedv - a bennszülöttek szerint sárkányvér - szivárog belőle, innen kapta nevét is.

Dracaena - Sárkányfa
Pálmaliget Fórum: Dracéna
http://palmaligetetmagyarorszagnak.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=413

Pálmaliget Fórum: Dracéna fórumtéma - pálmaligetetmagyarországnak.com

Pálmaliget Fórum: Dracéna
Minden, amit a dracénákról tudni kell!
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/leveldiszek-s-m-meret/dracena-sarkanyfa-t ...

Aki olyan vonzó és sokoldalú szobanövényt keres, amely nem igényel sok időt és figyelmet, annak a dracéna vagyis a sárkányfa lesz a legmegfelelőbb szobanövény. A sárkányfa (Dracaena) gondozásával kapcsolatos kérdések és válaszok.

Minden, amit a dracénákról tudni kell!
Növénykatalógus: Dracéna (Dracaena)
http://www.novenykatalogus.hu/noveny/dracaena/?nid=6497&sid=

Fás szárú növény. Levelei egyszerűek, hosszúkásak, állásuk szórt. A levelek csúcsa hegyes. A levelek erezete párhuzamos.

Növénykatalógus: Dracéna (Dracaena)
Gardénia Virág: Dracéna
http://www.gardeniapecs.hu/a-kozosseg/cserepes-viragok/70-dracena.html

A dracena egy igen változatos és könnyen nevelhető szobanövény. Kezdő kertészek is bátran választhatják ez a sokoldalú növényt. A dracena változatossága elképesztő. Van keskenylevelű vagy széles levelű, van csíkos és méregzöld, kisebb és nagyobb.

Gardénia Virág: Dracéna
Sárkányfa - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1rk%C3%A1nyfa

A sárkányfa (Dracaena) a spárgavirágúak (Asparagales) rendjébe, az APG III osztályozása alapján a spárgafélék (Asparagaceae) családjának Nolinoideae alcsaládjába tartozó növénynemzetség. Korábban az agávéfélék családjába, egyes más osztályozások pedig saját családba, a Dracaenaceae-be sorolták.

Sárkányfa - Wikipédia
Virágvarázslat: Tarka sárkányfa
http://www.viragvarazslat.gportal.hu/gindex.php?pg=5956954&nid=1923846

Az örökzöld Dracanea marginata "Tricolor" az egyik legszebb levelű növény a számos Dracanea között. Leveleinek hossza elérheti a 40 cm-t is. A gyönyörű, zöld levelet kétoldalt vörös és krémszínű csíkok díszítik. A növény lassan éri el a 2 méteres kifejlett magasságát.

Virágvarázslat: Tarka sárkányfa
Csíkos sárkányfa
http://www.viragvarazslat.gportal.hu/gindex.php?pg=5956954&nid=1593600

Dracaena nemzetségbe rengeteg szobanövényként ismert faj tartozik. Számos sárkányfa-féle a pálmákhoz hasonlít, s így talán meglepő, hogy ezek a növények a liliomok családjába tartoznak. A különböző, gyakran örökzöld és általában rendkívül dekoratív fajok színre és formára nagyon változatosak, és a legtöbbjük kiválóan tartható cserepes szobanövényként.

Csíkos sárkányfa
Ezermester: Sárkányfa
http://www.ezermester.hu/articles/article.php?getarticle=2238

A sárkányfának is nevezett különböző darcéna féleségek a levelei, fő díszei jellegzetesen szalagszerűek és kihegyesedők. Ezek tehát valódi levéldísznövények.

Ezermester: Sárkányfa
Légkondi és Sárkányfa
http://www.kulinarisvilag.hu/hun/cikkek/legkondi+es+sarkanyfa

A légkondicionálók mindennapi életünk sarkalatos részévé váltak. Sajnálatos módon állandó használatuk hosszútávon biztos, hogy negatív hatással van az emberi szervezetre. Kutatások bizonyítják, hogy számos növény káros anyag megkötő képessége kiemelkedő. Ilyenek: Sárkányfa, Aloé, szobai futóka, vitorlavirág, filodendron...

Légkondi és Sárkányfa
Hirdetések
Oldal leírása
szobanoveny.wyw.hu: Szobanövény katalógus - szakkönyvek, magazinok, egzotikus szobanövények. dísznövény dekoráció, igénytelen szobanövények, virágcserép, kaspó, virágdíszek, virágföld, tápanyag, levéldísznövények.
Gyűjteményünkben 373 válogatott szobanövények témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 373 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 15257