Levéldíszek, levéldísznövények: S-M méret > Csokrosinda, Zöldike > Szobanövény - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Levéldíszek, levéldísznövények: S-M méret > Csokrosinda, Zöldike > 6 weboldal. Kategória leírása: Csokrosinda, zöldike, tartása, gondozása, ápolása.
Szponzorált linkek
Ezermester: Csíkos csokrosinda
http://www.ezermester.hu/articles/article.php?getarticle=2571

Az indás, vagy inkább csüngő, esetenként üstökösnek vagy zöldikének is nevezett csokrosinda, tudományos nevén Chlorophytum comosum. Eredendően zöld lombszínére utal a görög szavakból képzett nemzetségneve, úgy mint a khloros = zöld, a phiton = növény. Az igazán kedvelt fajtája azonban már csíkos, és ezért "tarkalevelű", helyesebben azonban csíkos csokrosinda névvel szokás illetni, a hozzáértő növényismerők által, vagyis cv. Variegatum.

Ezermester: Csíkos csokrosinda
Növénykatalógus: Csüngö csokrosinda
http://www.novenykatalogus.hu/noveny/csungo_csokrosinda/?nid=112264

Előfordulása trópusi éghajlatú területeken, őserdőkben jellemző. Őshazája Dél-Afrika. A laza, tőzeges talajt kedveli. Bőségesen öntözzük, 2-3 naponta. Nem bírja a szárazságot. Fényigénye nagy, a félárnyékot kedveli. Nem bírja a direkt napfényt. A növény sarjhajtással szaporítható.

Növénykatalógus: Csüngö csokrosinda
Hogyan gondozzuk a zöldikét?
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/leveldiszek-s-m-meret/zoldike-csokrosinda ...

A csokrosinda, más nevén zöldike, egyike a legkönnyebben tartható és szaporítható szobanövényeknek. Lássuk, mi szükséges ahhoz, hogy zöldikénk legszebb megjelenésével kápráztasson el bennünket!

Hogyan gondozzuk a zöldikét?
tujas.hu - Chlorophytum - Csokrosinda
http://www.tuja.hu/csokrosinda.html

A klorofitumot zöldikének, egyes helyeken csokrocskának is nevezik ezt a mutatós, szép ámpolnanövényt. Afrika déli részén odvas fákon, sziklarepedéseken él,ahol méteres indákon hozza a sarjak tömegét.

tujas.hu - Chlorophytum - Csokrosinda
Virágvarázslat: Csüngő csokrosinda
http://www.viragvarazslat.gportal.hu/gindex.php?pg=5956954&nid=1293773

A csüngő csokrosinda remek növény kezdők számára. Jóformán elpusztíthatatlan, a hőmérsékletre nem különösebben érzékeny, vagyis hidegben és melegben is szépen fejlődik. A növény ráadásul bőségesen neveli "kicsinyeit", amelyeket elültetve barátoknak vagy rokonoknak lehet ajándékozni.

Virágvarázslat: Csüngő csokrosinda
Csokrosinda (zöldike) szaporítása
http://www.citygreen.hu/index.php/novenygondozasi-tanacsok/48-a-csungo-csokr ...

Az alábbi oldalon a hazánkban kifejezetten népszerű csokrosinda, vagy más néven zöldike gondozásához, szaporításához szeretnénk tanácsokat adni.

Csokrosinda (zöldike) szaporítása
Hirdetések
Oldal leírása
szobanoveny.wyw.hu: Szobanövény katalógus - szakkönyvek, magazinok, egzotikus szobanövények. dísznövény dekoráció, igénytelen szobanövények, virágcserép, kaspó, virágdíszek, virágföld, tápanyag, levéldísznövények.
Gyűjteményünkben 373 válogatott szobanövények témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 373 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 15257