Levéldísznövények: L-XL méret > Nyíllevél > Szobanövény - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Levéldísznövények: L-XL méret > Nyíllevél > 4 weboldal. Kategória leírása: Nyíllevél tartása, gondozása, ápolása, szaporítása.
Szponzorált linkek
Nyíllevél - Ezermester
http://www.ezermester.hu/articles/article.php?getarticle=1660

A nyíllevél, vagy szobai nyíllevél, tudományos neve Syngonium podophyllum. Az eredetileg Dél-és Közép-Amerika trópusi őserdeiben őshonos növény gyors növekedése és jó tűrőképessége miatt lett népszerű nálunk is.

Nyíllevél - Ezermester
Hogyan gondozzuk a nyíllevelet?
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/leveldiszek-l-xl-meret/nyillevel-syngoniu ...

Különlegessége, hogy a levelei az életkorral együtt változnak. A fiatal levelek nyíl alakúak, tarkaságuk is ebben a korban a legélénkebb. Az idősebb levelek viszont ujjasan összetettek. Gyors növekedésű növény, hajtásai a 1,5-2 m-es hoszszúságot is elérhetik. A kifejlett növénynek léggyökerei vannak. Legjobb támaszték számára a mohakaró.

Hogyan gondozzuk a nyíllevelet?
Nyíllevél a gyorsan futó dísznövény
http://www.kertvarazsmagazin.hu/index.php?option=com_content&view=article&id ...

Ha egy szép futó növényre vágyunk otthonunkban ismerjük meg a nyíllevelet (syngonium) amely szép szoliter dísznövény lesz. A nyíllevél egy közismert és igen kedvelt dísznövény hazánkban, amely kissé hasonlít a filodendron dísznövényhez. Ez a szép kúszó növény nagyon szépen mutat egy függő kosárban vagy egy szép virágoszlopon, de mohakaróra felfuttatva is gyönyörű dísznövény lesz szobánkban.

Nyíllevél a gyorsan futó dísznövény
Virágvarázslat: Nyíllevél
http://www.viragvarazslat.gportal.hu/gindex.php?pg=5956954&nid=1228608

Ennek a tetszetős levéldísznövénynek számos különböző mintázatú fajtája ismert. A "White Butterfly" szép, színes erezetű levelei például halványzöld vagy ezüstös színben pompáznak. Mivel a Syngonium közeli rokonságban áll a kúszó filodendronokkal, hozzájuk hasonlóan levelei a növény korával változtatják formájukat: a kb. 7,5 cm-es hosszúkás, keskeny fiatal levelek idővel megzöldülnek, kb. 27,5 cm-esre nőnek és karéjossá válnak.

Virágvarázslat: Nyíllevél
Hirdetések
Oldal leírása
szobanoveny.wyw.hu: Szobanövény katalógus - szakkönyvek, magazinok, egzotikus szobanövények. dísznövény dekoráció, igénytelen szobanövények, virágcserép, kaspó, virágdíszek, virágföld, tápanyag, levéldísznövények.
Gyűjteményünkben 373 válogatott szobanövények témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 373 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 15257