Levéldísznövények: L-XL méret > Könnyezőpálma, Filodendron > Szobanövény - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Levéldísznövények: L-XL méret > Könnyezőpálma, Filodendron > 9 weboldal. Kategória leírása: Könnyezőpálma, Filodendron tartása, nevelése, ápolása, gondozása, szaporítása.
Szponzorált linkek
Filodendron (Philodendron bipinnatifidum)
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/leveldiszek-l-xl-meret/filodendron-philod ...

Tetszetős megjelenésű, termetes szobanövény. Levelei mélyen karélyosak, hullámos szélűek, és fényesek. A levelek tagoltsága fokozódik az idősebb példányoknál. A filodendron-fajok két alapvető típusba sorolhatók: vannak kúszó és a nem kúszó növekedésűek. Ez a növény nem kúszik, hanem saját szárán áll.

Filodendron (Philodendron bipinnatifidum)
A könnyezőpálma (Monstera deliciosa)
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/leveldiszek-l-xl-meret/konnyezopalma-mons ...

A könnyezőpálma (Monstera deliciosa) a mexikói esőerdők őshonos növénye. Ez a pár ezer kilométer viszont úgy tűnik nem nagyon számít, mivel talán ez az egyik leggyakrabban előforduló szobanövény, legalábbis eddigi tapasztalataim szerint.

A könnyezőpálma (Monstera deliciosa)
Virágvarázslat: Könnyezőpálma
http://www.viragvarazslat.gportal.hu/gindex.php?pg=5956954&nid=1251823

A kezdő szobanövénykertész számára ideális növény, mely gyakorlatilag elpusztíthatalan: elviseli a szárazságot, a hűvös (de nem hideg) környezetet, de azt is, ha elhanyagolják. Hosszú évekig él, s többnyire azért szabadul meg tőle az ember, mert kinőtte a lakást. Kisebb lakásba a Monstera deliciosa "Borsigiana" változatot ajánljuk, kisebb helyigénye miatt. A könnyezőpálma Guatemalából származó trópusi növény, mely képes elviselni a trópusi környezettől gyökeresen eltérő környezeti viszonyokat is. A 40-90 cm-esre is megnövő lyukacsos levelek tapintásra a szarvasbőrhöz hasonlítanak.

Virágvarázslat: Könnyezőpálma
Növénykatalógus: Könnyező pálma (Monstera deliciosa)
http://www.novenykatalogus.hu/noveny/konnyezo_palma/?nid=100142&sid=

A levelek erezete párhuzamos. Virágzata torzsa alakú. Termése bogyó. A növény gyökere mérgező.

Növénykatalógus: Könnyező pálma (Monstera deliciosa)
Monstera: könnyező pálma
http://www.kertvarazsmagazin.hu/index.php?option=com_content&view=article&id ...

Aki egy könnyen nevelhető gyönyörű pálmára vágyik, szerezzen be egy monstera pálmát. Miről kapta ezt a különleges nevet egy hatalmas pálma? Nos, a reggelente a levélcsúcson megjelenő vízcseppekről, mert ilyenkor úgy néz, ki a növény mintha könnyezne. Nevével ellentétben ez a növény nem pálma.

Monstera: könnyező pálma
Monstera - Filodendron, könnyezőpálma
http://www.tuja.hu/monstera-filodendron.html

A gyógyszertári kirakatokból jól ismert filodendron tudományos neve Monstera deliciosa. Sokan nem kedvelik, mert leveleit mindig a világosság felé fordítja, gondozójának hálátlanul hátat fordít. Ez a "tapintatlanság" rendkívüli fényigényének tudható be. Helytelen, ha a növényt visszafordítjuk, mert néhány hét múlva levéllemezeit ismét a fény felé fordítja.

Monstera - Filodendron, könnyezőpálma
Filodendron, aki még a halogénlámpát is szereti
http://www.kertpont.hu/uj/kertpont.php?menu=cikk&CId=571

A legtöbb szobanövény árnyéktűrő. Hiszen többségük trópusi eredetű, sokan epifiták. Ugyanakkor könnyen adaptálódnak a napfényes viszonyokhoz, de ugyanez fordítva is működik. Ha fokozatosan vonjuk meg tőlük a fényt, azaz nem éri stressz őket, akkor szépen hozzászoktathatók a kevés fényhez. A levéldísznövények többsége megél a teljes napfény 1%-án. Ugyanis még ennyi fény is elegendő a hasznos fotoszintézishez.

Filodendron, aki még a halogénlámpát is szereti
Pirosló filodendron (Philodendron erubesceus)
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/leveldiszek-l-xl-meret/piroslo-filodendro ...

A növény leveleinek fonáka enyhén pirosló, míg a felszíne fényeszöld. A levelek formája megnyúlt szívalakú, a levélnyelek hosszúak és sötétpirosak.

Pirosló filodendron (Philodendron erubesceus)
Substral: Filodendron
http://www.substral.hu/substral-novenyek/121-filodendron

A különböző Filodendron-fajok már évtizedek óta a legkedveltebb levéldísznövények közé tartoznak. Fajai többnyire bokros, illetve fás növekedésűek. Eredetileg a trópusi erdőkben ezek a növények fákon telepszenek meg, és léggyökereket növesztenek. A levélformák igen változatosak és a növény élete során változnak. Alkalmanként előfordul, hogy némely növény nálunk is virágzásba kezd.

Substral: Filodendron
Hirdetések
Oldal leírása
szobanoveny.wyw.hu: Szobanövény katalógus - szakkönyvek, magazinok, egzotikus szobanövények. dísznövény dekoráció, igénytelen szobanövények, virágcserép, kaspó, virágdíszek, virágföld, tápanyag, levéldísznövények.
Gyűjteményünkben 373 válogatott szobanövények témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 373 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 15257