Levéldísznövények: L-XL méret > Gyompálma > Szobanövény - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Levéldísznövények: L-XL méret > Gyompálma > 4 weboldal. Kategória leírása: Gyompálma tartása, gondozása, ápolása.
Szponzorált linkek
Bagira: Gyompálma (Chamaedorea)
http://www.bagira.eu/viragok/gyompalma.html

A gyompálma (Chamaedorea) hazánkban egy igen kedvelt dísznövény. A gyompálma nem túl igényes növény, akár panellakásban is könnyen nevelhető. A gyompálma (Chamaedorea elegans) Mexikóból, és Guatemalából származik, a hegyi őserdőkből, ezért nem napos száraz levegőt, hanem árnyékos hű vős helyet kedvel. A gyompálmának apró sárga virági vannak, amelyek már fiatal korban megjelenek a növényen.

Bagira: Gyompálma (Chamaedorea)
A gyompálma gondozása
http://www.kertvarazsmagazin.hu/index.php?option=com_content&view=article&id ...

A gyompálma hazánkban egy igen kedvelt dísznövény, mert nem túl igényes, akár panellakásban is könnyen nevelhető. Ismerjük meg a pálmák egyik családtagját. A gyompálma ((Chamaedorea elegans) Mexikóból, és Guatemaláből származik, a hegyi őserdőkből, ezért nem napos száraz levegőt, hanem árnyékos hű vős helyet kedvel.

A gyompálma gondozása
Növénykatalógus: Gyompálma (Chamaedorea elegans)
http://www.novenykatalogus.hu/noveny/chamaedorea_elegans/?nid=18920&sid=

Egyszikű, kétlaki cserje. Szobában való tartásra a legalkalmasabb pálmafaj. A laza, tőzeges talajt kedveli. Bőségesen öntözzük, hetente. Nem bírja a szárazságot. Fényigénye nagy. Nem bírja a direkt napfényt. Hőigénye közepes. Fagyérzékeny. A növény magról vagy dugvánnyal szaporítható.

Növénykatalógus: Gyompálma (Chamaedorea elegans)
Substral: Gyompálma
http://www.substral.hu/substral-novenyek/108-gyompalma

A szeldelt levelű, filigrán gyompálma eredetileg Mexikó hegyi erdőiben él. A levelek hossza akár a 2 métert is elérheti, nálunk azonban többnyire nem haladja meg az 1 métert. Kétlaki növény, tehát van nő és hím egyede. A nőnemű egyedek sárga, illatos virágot nevelnek, melyek az évszaktól függetlenül jelennek meg. A virágokat célszerű eltávolítani, hogy a növényt ne gyengítse le.

Substral: Gyompálma
Hirdetések
Oldal leírása
szobanoveny.wyw.hu: Szobanövény katalógus - szakkönyvek, magazinok, egzotikus szobanövények. dísznövény dekoráció, igénytelen szobanövények, virágcserép, kaspó, virágdíszek, virágföld, tápanyag, levéldísznövények.
Gyűjteményünkben 373 válogatott szobanövények témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 373 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 15257