Levéldísznövények: L-XL méret > Fikusz, Ficus > Szobanövény - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Levéldísznövények: L-XL méret > Fikusz, Ficus > 9 weboldal. Kategória leírása: Fikusz, Ficus, tartása, gondozása, ápolása.
Szponzorált linkek
Ficus - Fikusz, gumifa
http://www.tuja.hu/ficus.html

Közkedvelt dísznövényünk a fikusz vagy gumifa, Hátsó-Indiából származik, ahol leginkább haszonfaként termelik, ragadós tejnedvét csapolják és gumit gyártanak belőle. Ma felhasználása igen kiterjedt. A fa szépségét értékelve, hazájában utcákat fásítanak vele. Különös gondolatnak tetszik, hogy a mi platánfáink helyett fikuszok adnának árnyékot, pedig Hátsó-Indiában így van. Ott a fikusz a platánra emlékeztető terebélyes fává nő.

Ficus - Fikusz, gumifa
Szobafikusz (Ficus elastica)
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/leveldiszek-l-xl-meret/szobafikusz-ficus- ...

A legkedveltebb és a legismertebb fikuszféle. A vastag, húsos levelek felső része fényes, bőrszerű. A fiatal hajtásokat piros pálhalevél védi. A vastag, húsos levelek felső része fényes, bőrszerű. A fiatal hajtásokat piros pálhalevél védi. Fokozatos szoktatással nyáron a szabadban is tartható.

Szobafikusz (Ficus elastica)
Kislevelű fikusz: az ország legcsábítóbb szobanövénye
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/leveldiszek-l-xl-meret/kislevelu-fikusz-f ...

Laza, szellős ágrendszere és lombja beleillik a modern és a klasszikus környezetbe is. Gyakoriak az 1,5-2 m-es példányok, amelyek csüngő hajtásaikkal és kis leveleikkel különleges díszei a lakásnak.

Kislevelű fikusz: az ország legcsábítóbb szobanövénye
Csüngőágú fikusz (Ficus benjamina)
http://www.novenykatalogus.hu/noveny/ficus_benjamina/?nid=17021

Magas páratartalmat igényel, száraz helyen rendszeresen permetezzük a leveleit. Fényigénye nagy. Nem bírja a direkt napfényt. Hőigénye közepes. A növény dugvánnyal szaporítható. Ne öntözzük túl hideg vízzel és vigyázzunk, ne érje huzat, különben ledobja leveleit.

Csüngőágú fikusz (Ficus benjamina)
Lantlevelű fikusz (Ficus lyrata)
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/leveldiszek-l-xl-meret/lantlevelu-fikusz- ...

Ez a szobanövény a nagy termetű fikuszok közül a legkönnyebben nevelhető és egyben a legmutatósabb. Legjobb, ha egymagában helyezzük el nagy, nyitott térben, ekkor érvényesülnek legjobban nagy, lant formájú levelei, amelyek fénylőek, haragoszöldek és húsosak.

Lantlevelű fikusz (Ficus lyrata)
Fikusz - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Fikusz

A fikusz az eperfafélék (Moraceae) családjába tartozó fikuszok (Ficeae) nemzetségcsoportjának egyetlen növénynemzetsége mintegy 850 fajjal.

Fikusz - Wikipédia
Bagira: Szobafikusz (Ficus elastica)
http://www.bagira.eu/viragok/szobafikusz.html

A legkedveltebb és a legismertebb fikuszféle. A vastag, húsos levelek felső része fényes, bőrszerű. A Ficus nemzetség több mint 800 fajtája szobanövényként ismert. A legkedveltebb a nagylevelű gumifa (Ficus elastica) és a kecses csüngő ágú, vagy kislevelű fikusz (Ficus benjamina). Kisebb levelei vannak, bokorszerű növekedésű és idősebb korában ívesen hajló ágai vannak.

Bagira: Szobafikusz (Ficus elastica)
Substral: Csüngőágú fikusz
http://www.substral.hu/substral-novenyek/119-csungoagu-fikusz

A Ficus nemzetség több mint 800 fajtája szobanövényként ismert. A legkedveltebb a nagylevelű gumifa (Ficus elastica) és a kecses csüngőágú, vagy kislevelű fikusz (Ficus benjamina). Kisebb levelei vannak, bokorszerű növekedésű és idősebb korában ívesen hajló ágai vannak. A Ficus elastica „Decora” változata a klasszikus gumifa, fényes bőrszerű zöld levelekkel. Mindkét fajtából vannak fehér, illetve sárga lombú változatok. Idővel mindkettőből akkora nagy növények lesznek, hogy már nem férnek el a szobában.

Substral: Csüngőágú fikusz
Substral: Gumifa
http://www.substral.hu/substral-novenyek/120-gumifa

A Ficus nemzetség több mint 800 fajtája szobanövényként ismert. A legkedveltebb a nagylevelű gumifa (Ficus elastica) és a kecses csüngőágú, vagy kislevelű fikusz (Ficus benjamina). Kisebb levelei vannak, bokorszerű növekedésű és idősebb korában ívesen hajló ágai vannak. A Ficus elastica „Decora” változata a klasszikus gumifa, fényes bőrszerű zöld levelekkel.

Substral: Gumifa
Hirdetések
Oldal leírása
szobanoveny.wyw.hu: Szobanövény katalógus - szakkönyvek, magazinok, egzotikus szobanövények. dísznövény dekoráció, igénytelen szobanövények, virágcserép, kaspó, virágdíszek, virágföld, tápanyag, levéldísznövények.
Gyűjteményünkben 373 válogatott szobanövények témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 373 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 15257