Egzotikus szobanövények > Vénusz légycsapója > Szobanövény - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Egzotikus szobanövények > Vénusz légycsapója > 6 weboldal. Kategória leírása: Vénusz légycsapója, ragadozó növény, tartása, gondozása, szaporítása.

szobanoveny.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Akcióban Vénusz légycsapója - videó
Akcióban Vénusz légycsapója - videó
http://www.origo.hu/tudomany/elovilag/20090421-akcioban-venusz-legycsapoja-v ...

A Vénusz légycsapójaként ismert Dionaea muscipula a húsevő növények királynője. Élve fogja el áldozatát, amelyre rázárulnak a pillák, és a rovar feloldódik a fehérjeoldó emésztőanyagban. Egy légy utolsó szabad pillanatai videón.

www.origo.hu
PannonCarnivora - Húsevő növények és egyéb ritkaságok
PannonCarnivora - Húsevő növények és egyéb ritkaságok
http://www.vizi-husevonoveny.hu/dionaea.htm

A húsevő növények királynője az Egyesült Államok dél-keleti részén él. Eléggé speciálisak az életfeltételei, ezt csak Észak- és Dél-Karolinában találja meg, más rovaremésztő növényekkel együtt, mint: kürtvirágok, hízókák és harmatfüvek. Ennek a növénynek a természetes populációja egyre kisebb, C.I.T.E.S. listás faj lett, tehát fokozottan védett nemzetközileg.

www.vizi-husevonoveny.hu
Bakker - Vénusz légycsapója
Bakker - Vénusz légycsapója
http://www.bakker-holland.hu/r_93891-018/Szoban%C3%B6v%C3%A9nyek/V%C3%A9nusz ...

Dionaea Muscipula. A neve már elárulja: ez a növény megfogja a legyeket. A levele becsukódik és a szélén lévő tüskék bezárnak, amint egy légy hozzáér.

www.bakker-holland.hu
Vénusz légycsapója: ragadozó növény
Vénusz légycsapója: ragadozó növény
http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/marcius/venusz-legycsapoja-ragadozo- ...

bálintgazda.hu - A valódi rovarfogó növények igen sokfélék. Ismert közülük a hízóka (Pinguicula), a vízi rence (Utricularia), a vénuszpapucs,vagy kancsóka (Paphiopedilum és a kürtvirág (Sarracenia), de a növénygyűjtők legkedveltebb rovarfogója, a táplálkozás aktusát tekintve leglátványosabb, féltett kincse a Vénusz légycsapója (Dionaea muscipula L. ), amely a nevét a szépség római istennőjétől, Venustól kölcsönözte. A vénuszlégycsapó az észak-amerikai kontinensről, Dél– és Észak-Carolinából származik, ahol nedves, mocsaras, fagymentes élőhelyeken tenyésznek a különböző fajtái.

www.balintgazda.hu
Gazlap - Vénusz légycsapója
Gazlap - Vénusz légycsapója
http://www.gazlap.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=68

A Vénusz Légycsapója minden húsevő növény közül a legismertebb. 1763-ban írták le először, azonban létezését a tudósok is még évekig mítosznak tartották. Végül nevét a pogány szépség istennőjéről kapta, mert az akkori vélekedés a növényt a női jellemmel állította párhuzamba. Persze ez a különleges növény is csak a nap energiáját használja a levegőből és a talajból felvett tápanyagok hasznosítására, de mivel mocsaras élőhelyén bizonyos tápanyagokból hiány van, ezeket rovarok elfogásából és megemésztéséből fedezi. Manapság már több helyről is vásárolhatunk ilyen növényt, pár alapszabályt betartva otthon is nagyon könnyen tartható.

www.gazlap.hu
Vénuszlégycsapó
Vénuszlégycsapó
http://viragvarazslat.gportal.hu/gindex.php?pg=5956954&nid=3099251

A vénuszlégycsapó tőlevélrózsája kb. 8 levélből áll. A levelek mindegyike egy-egy pár szempillára hasonlít. Ezt a húsevő növényt kezdők is tarthatják. Szigorúan csak szaporított példányt vásároljunk, mert eredeti élőhelyén veszélyeztetett fajnak számít. A "szempillák" szolgálnak a növény csapdájaként.

viragvarazslat.gportal.hu
Oldal leírása
szobanoveny.wyw.hu: Szobanövény katalógus - szakkönyvek, magazinok, egzotikus szobanövények. dísznövény dekoráció, igénytelen szobanövények, virágcserép, kaspó, virágdíszek, virágföld, tápanyag, levéldísznövények.
Gyűjteményünkben 373 válogatott szobanövények témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 373 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 15100