Egzotikus szobanövények > Sivatagi rózsa > Szobanövény - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Egzotikus szobanövények > Sivatagi rózsa > 5 weboldal. Kategória leírása: Sivatagi rózsa gondozása, ápolása, tartása.

szobanoveny.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Sivatagi rózsa/Adenium Index - Fórum
Sivatagi rózsa/Adenium Index - Fórum
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9186974

Egy virágzó sivatagi rózsa lélegzetelállító látványt nyújt. Nemrég szerettem bele jómagam is, ami csak egy pillanat műve volt. Hazánkban még alig ismerik ezt a gyönyörű növényt. Cseréljünk információt és képeket a tartásukkal, gondozásukkal kapcsolatosan.

forum.index.hu
Hogyan gondozzuk a Sivatagi rózsát?
Hogyan gondozzuk a Sivatagi rózsát?
http://www.edenkert.hu/diszkert/viragagyasok/adenium-obesum-sivatagi-rozsa/2234/

Sting dalát dúdolászva olvassunk erről a szépségről.. Desert rose... A sivatagi rózsa magról is ültethető, és megfelelő gondozással gyönyörű növénnyé fejlődik. Egyetlen hátránya, hogy minden része mérgező, ezért kisgyermekes családoknak nem ajánljuk. Évente akár kétszer is virágozhat. Csodaszép. Nálunk még nem annyira közismert, szubtrópusi éghajlatú területeken jellemző. Afrika az őshazája. Szereti a világos, napos helyeket. Télen pihentessük, télikertben, vagy hűvös helyen 15 fokos átlaghőmérsékletet igényel.

www.edenkert.hu
Sivatagi rózsa - Adenium obesum
Sivatagi rózsa - Adenium obesum
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/egzotikus-szobanovenyek/sivatagi-rozsa-go ...

Ritkábban különböző levélszínű változatok is feltűnnek, mely lehet bordó, arany sárga, variegata. Kertészetekben, virágboltokban már gyakran találkozhatunk az alap változattal, de sajnos többnyire vagy szárdugvánnyal szaporított, vagy leanderre oltott példányokról van szó. Ezek a későbbiekben sem formálnak látványos megvastagodott törzset, erre csak magról nevelt növényeknél és magára az alap fajra oltott hibrideknél számíthatunk. Virágzása tavasztól késő őszig tart, a nagyobb növényeken szinte mindig van virág.

www.edenkert.hu
A jövő növényei, a sivatagi rózsák
A jövő növényei, a sivatagi rózsák
http://kerteszet.network.hu/blog/kerteszet-klub-cikkei/a-jovo-novenyei-a-siv ...

Többeknek az afrikai országokból már biztosan ismerős lehet a bizarr, de érdekes formájú, leginkább palackra emlékeztető külsejű, fantasztikus színgazdagsággal rendelkező, egzotikus virágú sivatagi rózsa. Sajnos hazánkban kevésbé ismert és elterjedt növény, ezért a hibrid fajok beszerzése leginkább thaiföldi kertészetekből lehetséges, amely eléggé körülményes és költséges megoldás az egyszerű növénytartó számára.

kerteszet.network.hu
Bakker - Sivatagi rózsa
Bakker - Sivatagi rózsa
http://www.bakker-holland.hu/r_11301-018/Szoban%C3%B6v%C3%A9nyek/Sivatagi-r% ...

Adenium obesum. Ez a bizarr formája miatt igen feltűnő növény sivatagi rózsa néven vált ismertté. Virágai akár 5 cm nagyra is megnőnek. Gyakran évente kétszer is virágzik. A verőfényes napos helyeket kedveli. Szállítási magassága 30 cm.

www.bakker-holland.hu
Oldal leírása
szobanoveny.wyw.hu: Szobanövény katalógus - szakkönyvek, magazinok, egzotikus szobanövények. dísznövény dekoráció, igénytelen szobanövények, virágcserép, kaspó, virágdíszek, virágföld, tápanyag, levéldísznövények.
Gyűjteményünkben 373 válogatott szobanövények témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 373 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 15100