Egzotikus szobanövények > Kaktuszok > Szobanövény - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Egzotikus szobanövények > Kaktuszok > 7 weboldal. Kategória leírása: Kaktuszok, kaktuszfélék, gondozása, ápolása.
Szponzorált linkek
Kis kaktusz-tár
http://kaktusztar.agotai.hu/

Egy nagyon érdekes teremtménye a Föld flórájának. Változatos formákkal, csodás védekező szervekkel - a tövisekkel és e növények lenyűgöző koronáival - a virágokkal. A virágok, mely a kaktuszok - nem egyszer - sok évi nevelési, ápolási munkájának legszebb beteljesülését jelentik - amikor a bimbó felfeslik és teljes pompájában megmutatja magát.

Kis kaktusz-tár
A kaktuszok szerelmeseinek: a pálcikakaktusz
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/leveldiszek-s-m-meret/palcikakaktusz-gond ...

A pálcikakaktusz (Hatiora salicornioides) a dél-amerikai erdőkből származik. Álélősködő kaktuszfajta. Rengeteg apró, vékony, pálcika formájú ága van, és inkább tűnik pozsgás növénynek, mint kaktusznak. Angol nyelvterületeken „részeges" kaktusznak is hívják, mivel a hajtások állítólag a borospalack formáját idézik. Lássuk, milyen gondozást igényel!

A kaktuszok szerelmeseinek: a pálcikakaktusz
Az Opuntia kaktusz
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/egzotikus-szobanovenyek/opuntia-kaktusz-g ...

Az Opuntia kaktusz Amerika szinte összes területén honos: a sivatagtól a nedves, gazdag talajig egyaránt. Egyik ismertetőjele a nyúlfülekhez hasonlító “párnácska”. Több típus ehető gyümölcsöt terem, amelyekkel néhol kereskednek is. A legtöbb Opuntia kaktusz könnyen nevelhető, és hatalmas, piros, sárga vagy narancssárga virágaik miatt tökéletesen beválnak dísznövényként is.

Az Opuntia kaktusz
Neveljünk brazil medvetalpkaktuszt!
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/egzotikus-szobanovenyek/medvetalpkaktusz- ...

A medvetalpkaktusz (Opuntia brasiliensis) az Opuntia nemzetség egyik legellenállóbb tagja. A fiatal növény hasonlít a család többi tagjaira: minden Opuntia talpszerű, párnás hajtásokat növeszt, amelyeket apró száracskák kapcsolnak össze. De a medvetalp kicsit különbözik tőlük. Hogy miben? Ahogy fejlődik a kaktusz, lassanként lehullatja az összes oldalsó levelét, a kicsi, henger alakú szárak megnyúlnak, és egyre inkább egy fa törzséhez hasonlítanak.

Neveljünk brazil medvetalpkaktuszt!
Kaktusz-farm
http://www.kaktusz-farm.hu/

Honlapomon különféle kaktuszos témájú tartalmakat találhatsz. Remélem, hogy megtalálod amiért jöttél, és máskor is szívesen visszatérsz ide. Lapom mottója egyszerű:"Kaktuszokról amatőröktől, amatőröknek". Fotók, fórum, magvetés, szakkönyvek, gondozás...

Kaktusz-farm
Wikipédia: Kaktuszfélék
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kaktuszf%C3%A9l%C3%A9k

A kaktuszfélék (Cactaceae) családja mintegy 2000 fajt foglal magába. Fajai Amerika trópusi, szubtrópusi sivatagos vagy száraz hegyvidéki területeiről származnak. Pozsgás (törzsszukkulens) növények. A magkezdemény és a mag szerveződése, valamint a betalain vegyületek előfordulása alapján a Phytolaccaceae családdal állnak közelebbi rokonságban.

Wikipédia: Kaktuszfélék
Kaktuszvirág háttérképek
http://kepguru.hu/hatterkepek/cimke/kaktuszvirag

képguru.hu - Virág háttérképek: Kaktuszvirág háttérképek.

Kaktuszvirág háttérképek
Hirdetések
Oldal leírása
szobanoveny.wyw.hu: Szobanövény katalógus - szakkönyvek, magazinok, egzotikus szobanövények. dísznövény dekoráció, igénytelen szobanövények, virágcserép, kaspó, virágdíszek, virágföld, tápanyag, levéldísznövények.
Gyűjteményünkben 373 válogatott szobanövények témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 373 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 15257